Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Houby očistíme a nakrájíme na kousky, menší houby můžeme nechat i celé. Klobásu nakrájíme na kolečka, čerstvou petrželku nadrobno nasekáme, feferonku také.
Na rozpáleném oleji či jiném tuku nejprve osmahneme cibulku, poté přidáme houby a dusíme tak dlouho, dokud se z hub neodpaří voda. Vmícháme nakrájenou klobásu, potom sterilované lečo a krátce podusíme. Houbové lečo zasypeme nasekanou petrželku, můžeme přidat i nakrájenou feferonku, pokud máme rádi pikantní. Po chvíli vlijeme rozšlehaná vejce a vaříme, dokud vejce neztuhnou.
Houbové lečo podáváme ihned po přípravě, nejlépe chutná s krajícem čerstvého chleba, ale i s bramborem.
Poznámka: Někdo má rád lečo bez vajec, i takto se tento recept dá připravit. Jen přidáme více hub i sterilovaného leča.
Foto: Shutterstock.com