Rozehřejeme si troubu. Zeleninu očistíme. Cibuli a rajčata nakrájíme na tenká kolečka, zelí na nudličky.
Housky podélně nakrojíme. Nedokrajujeme je úplně, lépe pak drží. Spodní část potřeme hořčicí nebo kečupem.
Čerstvé houby, nejlépe bedle očistíme, zbavíme nožiček a kloboučky utřeme vlhkým hadříkem. Připravíme si trojobal. Houby okořeníme grilovacím kořením a postupně obalujeme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. V pánvi si rozpálíme olivový olej a obalované houby restujeme. Můžeme použít i gril. Pak je odložíme stranou.
Do připravených housek klademe smažené houby. Na ně dáme plátek sýra, trochu majonézy nebo kečupu a plátky cibule, rajčat a zelí.
Houbové hamburgery krátce prohřejeme v troubě nebo v mikrovlnce. Horké houbové hamburgery ihned podáváme. Pokud nejste vegetariáni, lze přidat plátky restované slaniny nebo šunky.