4 lžíce | hladká mouka | |
2 lžíce | olej | |
1 kelímek | smetana | |
1 hrneček | mléko | |
500 ml | voda | |
3-4 ks | brambory | |
2 hrstě | houby | |
2 lžičky | sůl | |
podle chuti | ||
---|---|---|
1 špetka | mletý pepř | |
podle potřeby | ||
1 lžička | kmín | |
na ozdobu | ||
1 hrst | pažitka |
Připravíme si základní jíšku, kterou necháme zpěnit a dáváme pozor, aby zůstala světlá. Zalijeme mlékem nebo smetanou, dobře promícháme, přidáme na kousky nakrájené brambory a nadrobno nasekané čerstvé nebo sušené houby, nejlépe hříbky nebo žampiony. Přidáme vodu nebo vývar, osolíme, opepříme a přidáme kmín. Na mírném ohni a za občasného promíchání vaříme do změknutí brambor, poté podle potřeby dochutíme a přidáme hrst čerstvé pažitky.
Houbovou polévku s bramborem a pažitkou podáváme ihned, hodit se bude například opečený chléb.
Nejlepší bramboračka: Bez hub se neobejdete a vývar je prostě základ!
Kdo by ji nemiloval, voňavá, hustá a poctivá, taková je bramboračka, kterou si pamatujeme z kuchyně našich babiček. Jak si ji připravit tak, aby se opravdu podařila a chutnala jako za starých časů? Vsaďte při vaření na silný vývar a bez hub snad ani bramboračku nevařte. Nejlepší jsou houby sušené, protože dodají polévce silnější aroma.
Houby a kuřecí maso: Kombinace, která skvěle funguje!
Houby a kuřecí maso jsou vhodnou a velmi chutnou kombinací pro přípravu nejen všedního menu. Recept vás naučíme krok za krokem.
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena