Vyzkoušejte recept na hustou a sytou polévku z hub, kořenové zeleniny a brambor.
Hodnocení
3.9
/ 5 (73x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
3x
Ingredience
Podle chuti
Sůl
Libeček
Sušená petrželka
Sušený celer
Ostatní
Brambory3-4 ks
Majoránka1/2 lžičky
Kmín1/2 lžičky
Celer1/3 ks
Mrkev1 ks
Petržel1 ks
Oregano1/2 lžičky
Masový vývar1 a 1/2 l
Celý pepř5 kuliček
Kopřiva3 lístky
Podle potřeby
Houby
Hotová jíška
Postup přípravy
Kořenovou zeleninu (mrkev, petržel, z celeru stačí malý kousek) očistíme a nakrájíme na drobné kostky.
Brambory oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Pokud použijeme houby čerstvé, očistíme je a nakrájíme na plátky. Můžeme použít i sterilované houby v soli nebo v tuku.
Nakrájenou zeleninu vsypeme do hrnce, zalijeme masovým nebo zeleninovým vývarem, přidáme koření a připravené houby. Množství vývaru přizpůsobíme tomu, jak chceme mít polévku hustou.
Houbovou polévku s bramborem vaříme, dokud nejsou brambory měkké. Polévku zahustíme hotovou jíškou, přidáme zelené bylinky podle chuti a krátce zavaříme, podle chuti ještě houbovou polévku okořeníme a osolíme.
Houbovou polévku s bramborem podáváme horkou. Můžeme přikusovat čerstvý chléb, ale zasytí i bez přílohy.