omáčka | ||
---|---|---|
2 lžíce | máslo | |
1 ks | cibule | |
250 g | čerstvé houby | |
1 lžička | sůl | |
1 špetka | pepř | |
1 lžička | mletý kmín | |
1 kelímek | smetana na vaření 31% | |
směs | ||
2 lžíce | hladká mouka | |
1 lžíce | máslo |
V širším kastrolu rozpustíme dvě lžíce másla, přidáme cibuli pokrájenou najemno a necháme ji zesklovatět. Dobře očištěné, omyté, osušené a na plátky nakrájené čerstvé houby, nejlépe hříbky, například v kombinaci se žampiony, přidáme k cibuli a zprudka osmahneme. Vše promícháme, osolíme a přidáme mletý kmín. Po deseti minutách přidáme smetanu, směs opět přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni. Nakonec zahustíme tmavou jíškou z másla a hladké mouky.
Houbovou omáčku dochutíme pepřem, v případě potřeby dosolíme. Omáčka se hodí k vepřovému i hovězímu masu, ale můžeme ji podávat i samotnou. Servírujeme s houskovým knedlíkem.
Houby a kuřecí maso: Kombinace, která skvěle funguje!
Houby a kuřecí maso jsou vhodnou a velmi chutnou kombinací pro přípravu nejen všedního menu. Recept vás naučíme krok za krokem.
Veganská svíčková omáčka s brusinkami a uzeným tofu krok za krokem
Veganská verze oblíbené svíčkové omáčky není vůbec složitá. Můžete se o tom sami přesvědčit v našem receptu krok za krokem.
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena