sůl | ||
1 lžíce | solamyl | |
1 kostka | Masox | |
pepř | ||
1 kelímek | zakysaná smetana | |
2 lžíce | mletý kmín | |
400 g | houby čerstvé | |
1 ks | cibule |
Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kostičky. Houby očistíme a nakrájíme na větší kousky. Máslo rozpustíme a orestujeme na něm cibuli. Vsypeme houby, kmín, rozdrobíme masox a dusíme. Pokud jsou houby sušší a nepouští vodu, postupně podléváme vodou. Ve sklenici vody si rozmícháme solamyl a vlijeme k houbám, abychom omáčku zahustili. Chvilku povaříme a odstavíme. Do takto připravené omáčky vmícháme kysanou smetanu a podle chuti dosolíme a dopepříme. Servírujeme s hovězím masem a houskovým knedlíkem.
Jako od babičky: Poctivá bramboračka s houbami, česnekem a majoránkou
Bramboračka rozhodně patří mezi nejoblíbenější české polévky. Provoní celý byt kořenovou zeleninou, houbami a v zimě vás také pěkně prohřeje. A navíc všechny ingredience na vaření pořídíte levně! Jak na to?
Autor:Konvalinka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena