Gril předehřejeme na střední teplotu. Vodu, cukr a citronovou kůru dáme do rendlíku a přivedeme za stálého míchání na mírném ohni k varu. Přidáme třešně a zahříváme je za stálého míchání asi minutu, potom rendlík odstavíme. Naběračkou s otvory přeneseme třešně do zapékací misky, šťávu v rendlíku odložíme.
Kakao dáme do misky a smícháme se špetkou soli. Za stálého šlehání přiléváme plynulým proudem smetanu. Ze šťávy vyjmeme citronovou kůru a potom do ní vmícháme smetanovou směs. Rendlík vrátíme na oheň, vzniklý krém přivedeme za stálého míchání k varu a zvolna vaříme 10-15 minut, až
se jeho objem zmenší zhruba o polovinu.
Rendlík odstavíme a vmícháme třešňový likér. Kakaový krém nalijeme na třešně. Pečeme 2 minuty pod rozehřátým grilem, rozdělíme do misek a podáváme.
Zdroj:
Nízkotučné pokrmy
, edice
100 nejlepších receptů