směs | ||
---|---|---|
500 g | mleté maso mix | |
100 g | sýr Eidam | |
2 špetky | sůl | |
1 špetka | čerstvě mletý černý pepř | |
1 hrst | petrželka | |
2 ks | vejce | |
trojobal | ||
1 hrneček | hladká mouka | |
2 ks | vejce | |
1 hrneček | strouhanka | |
na potření | ||
3 lžíce | rostlinný olej |
Mleté maso smícháme s nastrouhaným sýrem a vejci, posypeme petželkou, dochutíme solí a pepřem. Dobře prohněteme a ze stejně velkých kousků tvarujeme karbanátky, které obalíme v trojobalu - hladká mouka, rozšlehané vejce a strouhanka. Díky trojobalu nevytéká při pečení nebo smažení z masa šťáva, jako tomu bývá u klasických karbanátků, a uvnitř zůstává řízek krásně jemný a šťavnatý. Pečením v troubě namísto smažení docílíme i úbytku kalorií.
Takto připravené holandské řízky vyskládáme na plech vyložený pečícícm papírem a z obou stran je potřeme olejem. Troubu rozpálíme na 200 stupňů, Takto pečeme asi 20 minut a poté zapneme gril na 5 minut, aby se řízky dobře upekly i nahoře. Holandské řízky tak zůstávají na povrchu křupavé a je to skutečná pochoutka,
Holandský řízek v troubě podáváme nejlépe s bramborovou kaší.
Mleté maso a koření: Naučte se správné kombinace a vyzkoušejte prověřené recepty
Domácí mleté maso má mnohem lepší chuť a můžeme z něj připravit i jiné chutné pokrmy - nejen sekanou nebo karbanátky. Nakonec máme záruku, že bude kvalitní a čerstvé.
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena