1 dl | mléko | |
olej na smažení | ||
550 g | vepřový bok bez kosti | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
200 g | sýr | |
muškátový květ | ||
mletý černý pepř | ||
trojobal | ||
2 ks | vejce | |
strouhanka | ||
hladká mouka |
Bůček očistíme a zbavíme kůže. Pokud je třeba, odstraníme z bůčku zbytky kostí a křupavky. Připravené maso nakrájíme na dílky, které se vlezou do masového strojku (případně mlýnku). Bůček lze klidně nahradit vepřovou plecí nebo kýtou. Nasekané maso osolíme, smícháme s mlékem. Misku překryjeme fólií, aby do ní nevnikal vzduch a maso necháme v lednici uležet. Zatím si nastrouháme sýr a připravíme trojobal z mouky, vejce a strouhanky. Do uleženého masa vmícháme sýr, podle chuti směs opepříme a okořeníme muškátovým oříškem. Pak z ní tvarujeme oválné placičky. Placičky postupně obalujeme v mouce, vejcích a strouhance. V pánvi si rozpálíme olej a obalené holandské řízky smažíme z obou stran dozlatova. Vhodnou přílohou jsou brambory v jakékoliv úpravě s lehkým zeleninovým salátem.
Snadný recept na obrácený řízek krok za krokem
Obrácené řízky jsou rychlé, snadné a nenáročné i pro kuchaře začátečníka. Vyzkoušejte recept z vepřového masa podle podrobného návodu.
Zahřešte si: Nejlepší recepty na dozlatova smažená jídla
Geniálně jednoduché recepty, na které my Češi nedáme dopustit! Pokud si smažené pokrmy nedopřáváme denně, nemusíme si je až tak odpírat. Smažený řízek, sýr, květák, ale i zelenina, která díky smažení a obalování v dobře vyladěném těstíčku získá na chuti. 10 skvělých a zároveň snadných receptů, které si najdou místo ve vaší kuchařce.
Autor:MikyK
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena