500 g | hlíva ústřičná | |
1 ks | cibule | |
2 stroužky | česnek | |
2 lžíce | olej | |
250 ml | voda nebo zeleninový vývar | |
2 lžíce | červená paprika mletá | |
2 lžíce | domácí rajčatový protlak | |
125 ml | rostlinná alternativa smetany | |
2 špetky | sůl a mletý pepř |
Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme na menší kousky, vložíme na rozpálenou pánev a na oleji orestujeme dozlatova. Hlívu očistíme, nakrájíme na menší plátky a orestujeme na cibuli. Poté zaprášíme červenou paprikou, přidáme rajčatový protlak, zeleninový vývar a vaříme zhruba 15 - 20 minut do změknutí hlívy. Na závěr zjemníme rostlinnou smetanou, osolíme, opepříme a ještě zhruba 5 minut vaříme.
Takto připravenou hlívu na paprice podáváme s rýží.
Veganské bramborové knedlíky plněné tofu se zelím krok za krokem
Vynikající veganská alternativa k plněným knedlíkům se zelím. Recept krok za krokem.
Veganské plněné papriky s rajčatovou omáčkou krok za krokem
Tip na vydatný veganský oběd na způsob oblíbené české klasiky, který vás naučíme krok za krokem. Na recept budeme potřebovat jen pár surovin a základem je samozřejmě zelenina, rýže a tofu.
Autor:Jitka Langeová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena