1 ks | Hermelín | |
těstíčko | ||
---|---|---|
2 stroužky | česnek | |
sůl | ||
1 ks | vejce | |
2 ks | brambory | |
2 lžíce | hladká mouka | |
mletý černý pepř | ||
na ozdobu | ||
sekaná petržel | ||
podle potřeby | ||
olej na smažení |
1. Hermelín rozkrojíme podélně na dvě kolečka. Zelenou petrželku nasekáme. Česnek oloupeme a utřeme se solí a pepřem. Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle. Přebytečný vylouhovaný škrob slijeme.
2. Bramborové těstíčko: Do nastrouhaných brambor přidáme vejce, mouku a utřený česnek se solí a pepřem. Těstíčko promícháme.
3. Na pánvi rozpálíme olej, na kterém naběračkou z těsta vytvoříme dvě placičky. Na ně položíme kolečka hermelínu a každou placičku zvlášť přelijeme bramborovým těstíčkem. Hermelín v bramborovém těstíčku smažíme dozlatova z obou stran. Ihned podáváme.
4. Hermelím v bramborovém těstíčku zdobíme usekanou petrželkou a podáváme třeba s ostrým kečupem. Dobře chutná i s česnekovými dipy.
Hermelín na talíři: Recepty, na kterých si skvěle pochutnáte
Plánujete-li posezení s přáteli či rodinou, které chcete spojit s popíjením vína, hermelín je ideálním společníkem. Pokud máte rádi sýrové speciality, máme pro vás několik osvědčených receptů, jak si hermelín chutně připravit.
Chuťovka k pivu: Recept na domácí nakládaný hermelín
Zkuste si připravit domácí nakládaný hermelín dochucený podle vašich vlastních představ.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena