10 ks | brambory | |
1 ks | cibule | |
3 stroužky | česnek | |
2 špetky | pepř a sůl | |
8 lžic | rostlinný olej |
Nejdříve si předvaříme brambory. Brambory oloupeme a dáme je vařit do hrnce zhruba na 7 minut. Poté slijeme vodu a necháme zcela vychladnout. Následně brambory nastrouháme na struhadle najemno, poté nastrouháme česnek a cibuli. Směs osolíme a opepříme a důkladně promícháme.
Ze směsi vytvoříme zhruba 8 placiček, které smažíme na oleji z obou stran.
Hotové bramborové placky podáváme jako přílohu k hlavnímu chodu. Jsou jednoduché, přitom moc dobré!
Bramboráky na pět způsobů: Klasické, plněné uzeným i pečené v troubě
Bramboráky - česká klasika, která se neomrzí. Ale vyzkoušet tyto smažené placky na různé způsoby se rozhodně vyplatí. Naučíme vás bramboráky tradiční, plněné špenátem, doplněné houbami i fitness variantu z trouby.
Recept na cuketovo-mrkvové placičky krok za krokem
Sezónní, levné a rychlé placičky, které nestačíte smažit, jak rychle mizí z talíře. Tentokrát si připravíme cuketovo-mrkvovou verzi. Recept s fotopostupem krok za krokem.
Autor:Jitka Langeová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena