Příprava halušek je velice jednoduchá. Do mísy nalijeme kyšku, přidáme hrubou mouku a promícháme.
Těsto postupně přidáváme přes síto na halušky do vroucí vody. Halušky vaříme krátce, dokud nevyplavou na povrch, poté scedíme a propláchneme studenou vodou.
Já dělám halušky s uzeným nebo slaninou podle toho, co je doma. Uzené nakrájíme na kostičky a česnek nakrájíme na plátky.
Na oleji osmahneme uzené a poté přidáme zelí a také osmahneme. Trošku osolíme a jako poslední přidáme nakrájený česnek. Až zelí změkne, vypneme, přimícháme do halušek a dochutíme solí a pepřem.
Halušky z kyšky se zelím a uzeným jsou výborné a hlavně dneska nejsou moc dobré brambory, tak je to super levná a rychlá alternativa. My už neděláme halušky jinak a chutnají nám nejvíce.