2 ks | vejce | |
1 kg | brambory | |
250 g | brynza | |
220 g | jemně mletá celozrnná mouka | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
olej | ||
na ozdobu | ||
pažitka | ||
pórek | ||
podle chuti | ||
mořská sůl |
Oloupané syrové brambory nastrouháme, osolíme, přidáme rozšlehaná vejce, mouku a důkladně vymícháme v těsto. Na zvlhčeném prkýnku nožem odkrajujeme z těsta nudličky, které ihned vhazujeme do vroucí osolené vody a vaříme asi 6 minut, Poté halušky propláchneme teplou vodou a necháme odkapat.
Takto připravené halušky promícháme s rozdrobenou nebo rozpuštěnou bryndzou, ozdobíme pórkem jemně podušeným na směsi oleje s vodou a přidáme nasekanou pažitku. Halušky s bryndzou podáváme na oběd či večeři.
Milujete halušky? Zkuste recepty na halušky s brynzou, slaninou i se zelím
Halušky, bramborové noky, které má rád snad každý, stačí jen přizpůsobit suroviny, kterými je doplníme. Původně slovenské národní jídlo se i u nás těší velké oblibě, pojďme si ho připomenout a připravit na více způsobů.
Recept slovenského bači: Halušky s brynzou a špekem krok za krokem
FOTORECEPT na domácí halušky s brynzou a špekem přímo od slovenského bači. Je to opravdová lahůdka, kterou vás naučíme!
Autor:Ludvo
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena