1 plechovka | rajčatová passata | |
1 lžíce | pizza koření | |
2 stroužky | prolisované stroužky česneku | |
200 g | cheddar | |
1 lžička | sůl a mletý pepř | |
těsto | ||
---|---|---|
20 g | droždí (42g) | |
1 lžíce | cukr | |
500 g | polohrubá mouka | |
5 lžic | olivový olej | |
1 lžička | sůl |
Nejdříve si připravíme těsto. Do vlažné vody rozdrobíme sušené droždí, přidáme cukr a necháme vzejít kvásek. V samostatné míse smícháme hladkou mouku, sůl a olej. Poté přidáme připravený kvásek a hněteme, dokud nezískáme pevné těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme těsto kynout zhruba 1 hodinu. Mezitím si připravíme náplň. Smícháme rajčatovou passatu, prolisovaný česnek, olivový olej, koření na pizzu, sůl a pepř. Sýr nastrouháme na struhadle.
Rozválíme připravené těsto a vykrojíme z něj větší kruhy. Na každý kruh naneseme rajčatovou náplň a posypeme chedarem. Poté zabalíme těsto do tvaru kuličky a ujistíme se, že jsme všechny otvory utěsnili. Pomocí přírodního provázku vytvoříme tvar dýně. Provázek zavážeme tak, aby byla dýně rozdělena zhruba na 8 částí. Těsto bude ještě růst, takže není potřeba provázek příliš utahovat.
Předehřejeme troubu na 200 stupňů. Připravené dýňě necháme mezitím dokynout a poté je přendáme na plech a pečeme zhruba 25 minut, nebo dokud nebudou zlatě hnědé.
Po upečení sundáme provázky a z čerstvé bazalky vytvoříme dýňové listy. Takto připravené halloweenské pizza dýně můžeme servírovat.
Halloweenská večeře: Strašidelná pizza krok za krokem
Halloweenské oslavy se neobejdou bez strašidelného pohoštění. Zaručujeme, že příprava této pizzy bude bavit děti stejně jako dospělé.
Autor:Jitka Langeová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena