Vepřová játra dobře očistíme, zbavíme bílých šlachovitých částí a omyjeme. Nakrájíme je na větší kousky. Cibuli očistíme a nakrájíme. Anglickou nakrájíme na kousky.
V hlubší pánvi si na oleji orestujeme cibuli, přidáme slaninu a drcený kmín. Po orestování slaniny přidáme kousky jater. Promícháme, aby se játra opekla ze všech stran, pak přiklopíme pokličkou. Částečně podléváme vodou, aby se nám guláš nepřipaloval.
Asi po 15 minutách (játra jsou brzy měkká) zaprášíme játra moukou, posolíme, přidáme pepř, promícháme a pak zalijeme opatrně vodou - za stálého míchání přivedeme k varu a provaříme (asi 5-10 minut). Můžeme přilít i trochu mléka - zjemní nám a mírně zahustí omáčku.
Guláš s vepřovými játry na slanině podáváme s vařenou rýží a doplňujeme cibulkou.