7 g | sušené droždí | |
400 g | celozrnná špaldová mouka | |
4 lžíce | olivový olej | |
1 snítka | rozmarýn | |
2 lžičky | sůl | |
170 ml | vlažná voda |
1. V míse smícháme mouku, olivový olej, nasekaný čerstvý rozmarýn a sůl. Do vlažné vody nasypeme droždí, rozmícháme a nalijeme do mísy. Zpracujeme pružné těsto, které se nelepí a necháme ho chvilku odpočinout.
2. Poté z těsta vyválíme tyčinky a přendáme na pečící plech. Grissiny s rozmarýnem pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C zhruba 20 minut.
3. Grissiny s rozmarýnem podáváme jako chuťovku k pivu a vínu.
Slané cuketové tyčinky s medvědím pestem krok za krokem
Využijte pesto z medvědího česneku a cuketu i netradičně, například do těchto skvělých cuketových tyčinek se sýrem. Budou mizet z talíře ihned po upečení.
Pesto z mrkvové natě krok za krokem: Zkuste to netradičně
Mrkvovou nať nevyhazujte a zkuste si z ní udělat vynikající pesto. Příprava je jednoduchá a hotové pesto můžete použít do těstovin, na topinku nebo do tyčinek.
Autor:Jitka Langeová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena