200 g | hladká mouka | |
100 g | voda | |
25 g | olivový olej extra virgin | |
1 lžička | sůl | |
8 g | čerstvé droždí | |
1 lžíce | čerstvý rozmarýn |
Droždí rozmícháme ve vlažné vodě s lžící mouky a necháme asi 20 minut stát. Přidáme zbytek surovin, rozmarýn samozřejmě nejdříve najemno nasekáme, a vymísíme měkké a hladké těsto, které necháme asi hodinku kynout. Poté těsto propracujeme a na vále rozválíme do obdélníku. Rádýlkem na pizzu nebo nožem nakrájíme asi 1 cm široké proužky, které přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a uložíme jeden proužek vedle druhého. Nemusíme nechávat větší rozestupy.
Grissini s rozmarýnem na plechu postříkáme vodou z rozprašovače a vložíme do trouby předehřáté na 200°C, po 5 minutách teplotu snížíme a dopékáme dozlatova asi 15 - 20 minut.
Grissini s rozmarýnem podáváme podle chuti, skvělé jsou třeba k vínu.
Recept na ciabattu s olivami a sušenými rajčaty krok za krokem
Recept je sice trochu časově náročnější, ale odměnou nám bude výborné italské pečivo, které nejlépe chutná potřené olivovým olejem s čerstvými bylinkami.
Top recepty na víkendové grilování podle naší redakce
Konečně nás čeká slunný víkend! Pokud hledáte inspiraci, co všechno se dá hodit na gril, máme pro vás fajn tipy a originální recepty.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena