50 g | česnek | |
100 g | máslo | |
150 g | šalotka | |
1 kg | nové brambory | |
800 g | filety sivena | |
1 ks | žlutá cuketa | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
sůl | ||
citron | ||
olivový olej | ||
čerstvý tymián | ||
čerstvá šalvěj | ||
hladkolistá petržel |
Filety sivena naložíme do nasekaných čerstvých bylinek a necháme 24 hodin marinovat. Na grilovací pánvi na másle opečeme sivena společně s plátky česneku a osolíme. Cuketu nakrájíme na plátky a na sucho ji ogrilujeme. Poté ji pokapeme olivovým olejem. Smícháme neoloupané brambory nakrájené na čtvrtky, šalotku na měsíčky, nasekaný čerstvý tymián, osolíme, pokapeme olivovým olejem a dáme do pekáčku. Zeleninu pečeme v troubě. Grilovaného sivena podáváme s pečenou zeleninou a zdobíme citrónem.
Grilování kapra: Výsledek bude skvělý, ale bez těchto rad se neobejdete
Cílem grilování ryb je tepelná úprava bez úniku šťávy a bez přepečení, roztrhání a spálení skvělého a zdravého rybího masa.
Sváteční grilování: 10 masových receptů, kterými okouzlíte každou návštěvu
Nadcházející víkend, krásné letní počasí a rozpálený gril - kombinace, která si žádá perfektní recepty na domácí grilovačku.
Autor:Alakarte-cz
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena