2 ks | vyzrálý vysoký roštěnec (rib eye steak) | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl maldon |
Připravíme si maso - vyzrálý vysoký roštěnec (Rib eye steak), na výšku by měly mít asi 2 cm. Někdo maso před grilováním tence potírá olivovým či jiným rostlinným olejem a solí či koření pepřem, ale není to ani potřeba.
Gril rozpállíme a roštěnec grilujeme z každé strany 3 - 4 minuty, záleží, jak syrový či propečený ho máme nejraději. Maso od grilu nikdy neodtrháváme, počkáme, až se maso zatáhne a samo se mřížky pustí. Na obracení steaků používáme kleště, nikdy do nich nepícháme vidličkou! Opečené steaky sundáme z grilu. Před podáváním necháme rib eye steak pár minut odpočívat, aby nám při krájení nevytekla všechna šťáva.
Grilovaný rib eye steak posypeme vločkovou solí maldon. Kdo chce, přidá plátek bylinkového másla. Ovšem chutná i jen tak osolený prostě skvěle. Ideální přílohou je grilovaná zelenina a smetanové dipy.
Sváteční grilování: 10 masových receptů, kterými okouzlíte každou návštěvu
Slunečné počasí a rozpálený gril - kombinace, která si žádá perfektní recepty na domácí sváteční grilovačku.
Bude vonět až k sousedům! Marinovaný bůček na grilu krok za krokem
Recept na marinovaný bůček opečený na grilu, který se podle našeho fotoreceptu zaručené podaří.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena