Nejprve rybu omyjeme a osušíme. Pak filetu rozdělíme na 4 porce. Vymačkáme z jedné limetky šťávu a rybu pokapeme a osolíme.
Zbylou jednu limetku omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Omyjeme také kopr a najemno ho nakrájíme. Dále oloupeme česnek a nasekáme ho najemno.
Polovinu takto připraveného česneku smícháme s rozměklým máslem a osolíme. Bagetu nakrájíme na šikmé krajíčky a namažeme je česnekovým máslem.
Jeden žloutek, půl lžičky soli a hořčici ušleháme do pěny. Poté přikapáváme za stálého míchání řepkový olej. Česnek, který nám zbyl, vmícháme do majonézy a ochutíme solí a pepřem.
Lososa po jednotlivých porcích klademe na velký kus alobalu a posypeme pepřem a koprem. Navrch dáme plátky limetky a zakapeme olejem. Rybu pak zabalíme a 10 minut grilujeme.
Během posledních 4 minut grilování přidáme na gril plátky bagetky. Nakonec vše upravíme na talíři, přidáme česnekovou majonézu a dozdobíme citronem a koprem.