4 lžíce | pažitka | |
1 ks | karotka | |
salát lollo rosso | ||
2 ks | keříčkové rajče | |
2 ks | kozí sýr s plísní (120 g) | |
srdíčka salátu | ||
zálivka | ||
---|---|---|
1 lžička | cukr | |
0.5 ks | citron | |
3 lžíce | olivový olej | |
1 lžička | ocet vinný | |
podle chuti | ||
mletý černý pepř | ||
mleté chilli koření | ||
směs semen na salát |
Nejdříve si připravíme zálivku na salát. Do misky vymačkáme šťávu z poloviny středně velkého očištěného citronu. Přidáme cukr a vinný ocet. Jakmile se cukr rozpustí, přimícháme olivový olej a odložíme. Pažitku omyjeme a usekáme najemno. Saláty rozebereme a listy očistíme. Rajčata omyjeme a nakrájíme na osminky. Karotku očistíme a pomocí škrabky podélně vytvoříme delší hoblinky. Kulatý plísňový kozí sýr podélně uprostřed rozkrojíme. Položíme na plech řezem nahoru a podle chuti posypeme mletým chilli koření a černým mletým pepřem. Vložíme pod rozpálený gril a krátce zapečeme. Na talíře do půlkruhu střídavě poklademe listy salátů a rajčata. Do středu položíme grilovaný sýr a vše posypeme usekanou pažitkou, hoblinami karotky, salátovými semínky a přelijeme zálivkou. Grilovaný kozí sýr se salátem podáváme horký a nejlépe s čerstvým pečivem.
Polníček a rukola v salátech: Lepší jste nejedli!
Polníček s rukolou patří mezí ty nejzdravější potraviny vůbec a dá se s nimi v kuchyni kouzlit, a to zejména při přípravě salátů. Pojďme se podívat na ty nejlepší recepty z křupavého polníčku a jemně nahořklé rukoly, kterým sluší zejména chuťová kombinace s rajčátky, cibulí, doplněná o různé druhy sýrů, ryb a drůbežího masa.
Letní grilování po vegansku: Zeleninový špíz s tofu krok za krokem
Výborná kombinace zeleniny a uzeného tofu na jedné špejli. To je tutovka na letní grilování.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena