4 ks | Hermelín | |
směs | ||
---|---|---|
voda | ||
olivový olej | ||
1 balení | koření grilovaný sýr | |
příloha | ||
1 ks | bageta | |
na ozdobu | ||
4 plátky | anglická slanina | |
brusinková omáčka | ||
salát | ||
1 ks | paprika žlutá | |
250 g | cherry rajče | |
1 ks | salát římský | |
1 balení | černé olivy bez pecek | |
1 lžíce | koření salát mix |
Koření na grilovaný sýr zamícháme v olivovém oleji a hermelíny ochuceným olejem potřeme ze všech stran. Hermelíny pečlivě zabalíme do alobalu, aby sýr během grilování nevytekl. Dáme stranou a připravíme si salát. Římský salát natrháme na menší kousky, žlutou papriku očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Cherry rajčátka nakrájíme na osminky a černé olivy na půlky. Zeleninu v míse promícháme. Do hrnečku dáme 1 polévkovou lžíci koření na saláty, 3 polévkové lžíce olivového oleje a ve stejném poměru studenou vodu. Na rozehřátý gril dáme zabalené hermelíny a mezitím si připravíme bagetku, kterou nakrájíme na plátky a potřeme stejnou směsí jako jsme dávali do salátu. Na gril přidáme plátky slaniny, které necháme grilovat do křupava. Hermelíny grilujeme z každé strany cca 5 - 10 minut. Bagetkám stačí 3 minuty. Jakmile máme všechno hotové, poklademe salát na talíře, přidáme hermelíny, bagetky a sýr dozdobíme brusinkovou omáčkou. Grilovaný hermelín se salátem a zapečenou bagetkou ihned podáváme.
Rozpalte gril: Grilujeme 7 dní v týdnu
Léto je sice pomalu u konce, ale pár teplých večerů před sebou určitě ještě máme. A tak jsme pro vás vybrali 7 masových receptů na gril, které stojí za vyzkoušení, a které ještě stihnete.
Autor:Nellča
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena