4 ks | hermelín na gril | |
na potření | ||
---|---|---|
0.5 stroužku | česnek | |
1.5 lžíce | olivový olej | |
omáčka | ||
0.2 l | voda | |
300 g | brusinky | |
150 g | třtinový cukr |
1. Vezmeme hlubší pánev a ve vodě rozpustíme třtinový cukr. Přivedeme k varu a vsypeme omyté velké čerstvé brusinky. Přivedeme znovu k varu a počkáme, až popraskají slupky na brusinkách, bude stačit pár minut. Poté snížíme teplotu a mírným varem za občasného míchání povaříme cca 10 minut. Tímto je domácí brusinková omáčka hotová.
2. Olivový olej důkladně promícháme s prolisovaným česnekem. Stačí jen půl stroužku na ovonění. Každý hermelín položíme na čtvrtku alobalu, z obou stran jen zlehka potřeme olivovým olejem a zabalíme. Hermelín grilujeme z každé strany 5 minut.
3. Grilovaný hermelín ihned podáváme a na talířku doplníme domácí brusinkovou omáčkou.
Rady a tipy pro správné grilování
Nastal čas, kdy je možné posedávat venku dlouho do večera. Proč ho nevyužít k posezení u grilu s možností připravovat grilované pochoutky pro spoustu svých přátel?
Grilovačka v přírodě? Mapa 50 grilovacích míst ukáže, kam se vypravit
Léto přímo vybízí ke grilování. Chtěli byste si také užít barbecue v přírodě s přáteli, ale nemáte gril? Přesně pro vás připravila redakce Vaření.cz mapu více než padesáti veřejných grilovacích míst po celé republice.
Lilek čili baklažán – skvělá zelenina do pomazánek, salátů i na gril
Lilek neboli baklažán pochází z Balkánu, patří do čeledi lilkovitých a i když se z botanického hlediska řadí mezi ovoce, v gastronomii je obvykle považován za zeleninu. Milovníci lilku si bez něj jistě neumí představit žádnou letní grilovačku, jeho využití v kuchyni je mnohostranné a pokud nepatříte k jeho zatvrzelým odpůrcům, zkuste se o něm spolu s námi dozvědět o málo víc.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena