125 ml | olej | |
4 ks | Hermelín | |
2 lžíce | grilovací koření | |
0.5 lžičky | mletá sladká paprika |
I když jistě vůně a chuť šťavnatého masa při grilování nemá konkurenci, svou oblibu si čím dál tím více získává také grilovaná zelenina nebo sýry. Třeba velmi oblíbený hermelín, který nejspíš na grilu nemá mezi sýry konkurenci. V následujícím receptu se dozvíte, jak jednoduše upravit právě hermelín. V receptu použijeme již namíchanou směs grilovacího koření, ale pokud máme k dispozici čerstvé bylinky a koření třeba z dovolené, určitě se není třeba bát namíchat si i svou kořenící směs, hermelín získá na chuti ještě více.
A pojďme již na samotný recept. V oleji rozmícháme grilovací koření s mletou paprikou a hermelíny v této směsi obalíme.
Pak sýry opatrně, avšak důkladně zabalíme do pevného alobalu a utěsníme. Z každé strany hermelíny grilujeme zhruba 8 minut, Hermelín bude na povrchu krásně zlatavý a uvnitř tak akorát rozteklý.
Grilovaný hermelín servírujeme s čerstvou zeleninou a vařeným bramborem. Ale skvěle bude chutnat i s grilovanou zeleninou či salátkem. Můžeme doplnit o brusinky či oblíbené domácí dipy. Chuti se meze nekladou.
Pokud máte své oblíbené tipy na přípravu hermelínu na grilu, neváhejte se o ně s námi podělit v komentářích pod receptem.
Speciál o grilování: Protože Češi grilování milují!
Grilování a opékání špekáčků na ohni k létu nepochybně patří. Opravdu pravidelně griluje až 90 % Čechů a lidé si jídlo na grilu připraví jednou za čtrnáct dní, Češi tak patří ke světové špičce v grilování. Gril zkrátka patří téměř k povinné výbavě každé domácnosti a Češi se hojně účastní i grilovacích kurzů.
Autor:admin_martina
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena