1 lžíce | solamyl | |
1 lžička | hořčice plnotučná | |
200 g | anglická slanina | |
300 g | vepřový bůček | |
100 ml | černé pivo | |
1 balíček | olivy s papričkou | |
300 g | maso hovězí zadní | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
mletý černý pepř | ||
na potření | ||
špek |
Maso umeleme a v míse promícháme s pivem, hořčicí, solí, pepřem a solamylem. Masovou směs řádně prohněteme a necháme v chladu alespoň 2 hodiny odležet. Z odleželého mletého masa tvoříme mokrýma rukama kuličky, které naplníme vždy jednou olivou a omotáme tenkým plátkem slaniny.
Na dobře roztopený venkovní gril položíme grilovací plech, který necháme prohřát na střední teplotu a poté ho potřeme kouskem špeku. Na plechu pak zvolna propečeme plněné masové kuličky ze všech stran dorůžova. Současně během pečení osmahneme na grilu i několik kousků prorostlé anglické slaniny, které servírujeme jako dopněk pokrmu.
Grilované masové kuličky podáváme po třech kusech napíchnuté na bodýlku jako chuťovku. Vhodnou přílohou jsou oblíbené dipy, zeleninové saláty a pečivo. Pokrm však můžeme podávat i jako hlavní chod například s opečeným bramborem nebo bramborovou kaší.
Sváteční grilování: 10 masových receptů, kterými okouzlíte každou návštěvu
Prodloužený víkend, krásné letní počasí a rozpálený gril - kombinace, která si žádá perfektní recepty na domácí grilovačku.
Bude vonět až k sousedům! Marinovaný bůček na grilu krok za krokem
Recept na marinovaný bůček opečený na grilu, který se podle našeho fotoreceptu zaručené podaří.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena