3 ks | makrela | |
1 dl | panenský olivový olej | |
podle chuti | ||
---|---|---|
česnek | ||
čerstvý rozmarýn | ||
mořská sůl | ||
čerstvě mletý černý pepř |
1. Opláchnuté makrely osušíme papírovou utěrkou a rozřízneme na půl, ale dáme pozor aby jsme neprořízli maso až úplně ke kůži - makrela by se mohla rozpadnout.
2. Z olivového oleje, soli, pepře, rozmarýnu a česneku si připravíme marinádu, kterou potřeme nachystané makrely a dáme do lednice marinovat na 0,5-2hod. Po vyndání namarinovaných makrel z lednice, si připravíme gril na přímé grilování (1/3 roštu si ponechte prázdnou jako bezpečnou zónu). Makrely tedy grilujeme nejdříve kůží nahoru, přímou metodou při středním až vyšším žáru. Po 5 minutách makrely otočíme, potřeme je zbylou marinádou a grilujeme dalších 5 minut.
3. Pokud bychom pak měli ještě pochybnosti o propečení, umístíme makrely na roštu do bezpečné zóny a grilujeme ještě 2-3 minuty nepřímou metodou. Po takové době budou makrely bezpečně hotové. A díky tomu, že jsme je v půlce grilování potřeli zbylou marinádou, také šťavnaté a s výraznou chutí.
Videorecept: Grilovaná kuřecí prsa s balzamikovým octem
Grilované nemusí nutně znamenat nezdravé. Vyzkoušejte jednoduchý, rychlý a zdravý recept na skvělou večeři.
Grilování kapra: Výsledek bude skvělý, ale bez těchto rad se neobejdete
Cílem grilování ryb je tepelná úprava bez úniku šťávy a bez přepečení, roztrhání a spálení skvělého a zdravého rybího masa.
Rady a tipy pro správné grilování
Nastal čas, kdy je možné posedávat venku dlouho do večera. Proč ho nevyužít k posezení u grilu s možností připravovat grilované pochoutky pro spoustu svých přátel?
Autor:Tomáš Dytrych
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena