4 ks | kuřecí stehno | |
150 g | anglická slanina (v celku) | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
mletý černý pepř | ||
marináda | ||
150 ml | pomerančová šťáva | |
4 větvičky | čerstvý rozmarýn | |
2 lžíce | pomerančová marmeláda | |
100 ml | Frisco |
Kuřecí stehna očistíme, osolíme, opepříme. Anglickou slaninu nakrájíme na hranolky. Připravíme si marinádu. Pomerančovou šťávu promícháme s Friscem, marmeládou, třtinovým cukrem a rozmarýnem. Vše za stálého míchání přivedeme k varu a necháme na mírné teplotě probublávat, dokud marináda nezhoustne. Pak pod kůži kuřecích stehen vložíme kousky slaniny a maso naložíme alespoň na 4 hodiny do vychladlé marinády. Marinovaná kuřecí stehna grilujeme zvolna, dokud není maso zcela propečené. Během pečení maso potíráme marinádou. Grilovaná kuřecí stehna rozdělíme na porce a podáváme s pečivem a čerstvou zeleninou.
Na luxusní grilované maso je zapotřebí jediné - recept na skvělou marinádu!
Kdo z nás by se netěšil na letošní první maso připravené na grilu. Perfektní chuť vepřového, hovězího či kuřecího plátku zajistí marinády z koření, bylinek a dochucovadel. Které jsou ty nej?
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena