4-5 lžic | olej | |
5 ks | rajčata | |
1 ks | cibule | |
500 g | kuřecí prsa | |
150 g | anglická slanina | |
1 lžička | citronová šťáva | |
0.5 lžičky | sušená majoránka | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
mletý černý pepř |
1. Kuřecí prsa očistíme a nakrájíme na stejně velké kousky. Maso zakapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme, promícháme se lžící oleje a necháme asi 30 minut odležet.
2. Plátky slaniny nakrájíme na delší pruhy. Oloupanou velkou cibuli rozkrájíme na klínky a rozebereme na plátky. Menší rajčata rozkrojíme na čtvrtiny.
3. V misce promícháme olej s majoránkou. Kuřecí kousky masa ovineme slaninou a střídavě napichujeme na špejle nebo jehly s cibulí a rajčaty.
4. Kuřecí špízy grilujeme ze všech stran za občasného potírání ochuceným olejem asi 10 až 15 minut dorůžova. Grilované kuřecí špízy se slaninou, cibulí a rajčaty podáváme s oblíbenými dipy, čerstvou zeleninou a pečivem.
Na luxusní grilované maso je zapotřebí jediné - recept na skvělou marinádu!
Kdo z nás by se netěšil na letošní první maso připravené na grilu. Perfektní chuť vepřového, hovězího či kuřecího plátku zajistí marinády z koření, bylinek a dochucovadel. Které jsou ty nej?
SOUTĚŽ o sadu grilovacího náčiní: Staňte se opravdovým grilmastrem!
Grilování je doslova gastronomické umění a k dokonalému výsledku a pokrmu, který voní až k sousedům, jsou potřeba znalosti, zápal, ale také pořádné nářadí. Chcete se stát profíkem v grilování? Potom vás nesmí chybět 6dílná grilovací sada, o kterou si dnes zasoutěžíme.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena