10 ks | kuřecí spodní stehno | |
marináda | ||
---|---|---|
4 stroužky | česnek | |
150 ml | olej | |
5 lžic | sójová omáčka | |
1 lžička | worcestrová omáčka | |
1 lžička | strouhaný zázvor | |
3 lžíce | medovice | |
podle chuti | ||
sůl | ||
pepř |
1. Nejdříve si připravíme marinádu. Čerstvý zázvor oloupeme a jemně nastrouháme. Česnek sloupneme a prolisujeme. Olej promícháme se sójovou omáčkou, worchestrem, medovicí, česnekem a zázvorem.
2. Kuřecí spodní stehýnka očistíme, opepříme a vložíme do marinády. Necháme do druhého dne rozležet.
3. Dobře okapané špalíčky klademe na alobalové tácky a za občasného potírání marinádou propékáme z obou stran na grilu (alespoň 30 minut).
4. Propečené kuřecí špalíčky podáváme s grilovanou, ale i čerstvou zeleninou, pečivem a různými dipy.
Bude vonět až k sousedům! Marinovaný bůček na grilu krok za krokem
Recept na marinovaný bůček opečený na grilu, který se podle našeho fotoreceptu zaručené podaří.
Jak dochutit maso před grilováním? Tipy na marinádu a koření
Grilování si my Češi užíváme a rozhodně se nebojíme experimentovat. V následujícím videu nás Lukáš Vokrouhlík - šéfkuchař Grill Akademie Weber - naučí recept na kořenící směs a marinádu. Marináda má chuť masa podpořit, nikoli přebít, míní šéfkuchař. Naložené maso bude připraveno na gril během půl hodiny.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena