200 g | slanina | |
0.5 lžičky | citronová kůra | |
0.5 lžičky | citronová šťáva | |
1 hrst | čerstvá petrželka | |
500 g | krůtí maso | |
1 lžíce | mletá uzená paprika | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
mletý černý pepř | ||
omáčka | ||
2 ks | avokádo | |
1 lžíce | dijonská hořčice | |
150 ml | hustá zakysaná smetana | |
na potření | ||
1 špalíček | špek |
Krůtí maso očistíme, nakrájíme na kousky a umeleme. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme najemno. Mleté maso promícháme se slaninou, cibulí a česnekem. Směs ochutíme solí, pepřem, uzenou paprikou, citronovou kůrou, citronovou šťávou a nasekanou petrželkou. Vše důkladně propracujeme a necháme v chladu alespoň 30 minut odležet.
Mezitím si připravíme avokádový dip. Avokáda podélně rozkrojíme, zbavíme pecek a dužinu vydlabeme do misky. Přidáme zakysanou smetanu, hořčici a směs rozmělníme dohladka. Dip podle chuti osolíme a opepříme. Z mleté krůtí směsi tvoříme mokrýma rukama placičky vysoké asi 1,5 cm o průměru přibližně 6 - 7 cm. Placičky potřeme olejem a pečeme na roztopeném grilu z každé strany asi 3 - 4 minuty. Rošt grilu nezapomeneme předem potřít špekem.
Grilované krůtí placičky podáváme jako chuťovku s avokádovým dipem. Můžeme je ale servírovat i jako hlavní chod se šťouchaným bramborem a zeleninovým salátem.
Sváteční grilování: 10 masových receptů, kterými okouzlíte každou návštěvu
Slunečné počasí a rozpálený gril - kombinace, která si žádá perfektní recepty na domácí sváteční grilovačku.
Grilujeme kuřecí maso: Perfektně propečené kuřecí špalíčky, stehna i špízy
Grilování při nižší či střední teplotě, dostatečně nahřátý a olejem potřený rošt, ale také použití termosondy pro kontrolu vnitřní teploty, to jsou základní předpoklady pro dobře propečené kuřecí maso. Přinášíme vám 8 receptů, které doporučujeme zařadit na grilovací seznam.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena