1 ks | paprika červená | |
1 konzerva | hrášek sterilovaný | |
1 konzerva | kukuřice sterilovaná | |
1 kg | hranolky | |
5 lžic | olivový olej | |
1 kg | vepřová panenka | |
1 svazeček | čerstvé oregáno | |
1 špetka | drcený pepř | |
podle chuti | ||
---|---|---|
1 | mořská sůl |
Vepřovou panenku naložíme do olivového oleje, drceného pepře, čerstvého oregana a necháme 2 hodiny odležet. Uleželou a voňavou vepřovou panenku grilujeme na rozpáleném grilu. Po ugrilování panenku osolíme mořskou solí.
Jako přílohu ke grilované panence použijeme hranolky nebo vařené brambory a zeleninovou oblohu (kukuřice, hrášek, papriky, okurka).
Při grilování především masa jde o zásady, které mnozí dodržují i při jiných úpravách (například pečení) a není třeba se o nich zmiňovat, ale je vhodné si je připomenout. Maso před grilováním nesolíme, pouze okořeníme či opepříme, potřeme olejem a necháme odpočinout. Povrch zůstane suchý a bílkovina se na něm lépe srazí a vytvoří nepropustný obal, maso tak zůstane šťavnaté a se vzhledným a do červena zbarveným povrchem, sůl použijeme až ke konci nebo těsně před podáváním. Okořeněné a odpočinuté maso macerujeme ve víně, koňaku a podobně, aromatické látky prostoupí masem, které tak bude chutnější. A jak je to s použitím alobalu? Grilování v alobalu nebo v jiném obalu má tu výhodu, že maso můžeme péci bez potírání tukem a zároveň zůstane šťavnaté a jemné.
Rozpalte gril: Grilujeme 7 dní v týdnu
Léto je sice pomalu u konce, ale pár teplých večerů před sebou určitě ještě máme. A tak jsme pro vás vybrali 7 masových receptů na gril, které stojí za vyzkoušení, a které ještě stihnete.
Autor:friďa
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena