8 stroužků | česnek | |
1700 ml | vývar | |
150 g | niva | |
250 g | instantní kukuřičná kaše | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
olej | ||
podle chuti | ||
sůl | ||
mletý černý pepř | ||
na ozdobu | ||
rajče | ||
bazalka |
1. Česnek oloupeme a prolisujeme. Sýr nastrouháme nahrubo. Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky. Instantní kukuřičnou mouku vsypeme do vroucího silného vývaru a připravíme podle návodu kaši. Do horké kaše ke konci vaření vmícháme česnek, osolíme a opepříme.
2. Teplou polentu nalijeme do olejem vymazané formy a necháme několik hodin ztuhnout. Potom ji z formy vyklopíme a nakrájíme na čtverce. Na plech vyložený pečícím papírem klademe čtverce ztuhlé polenty, které sypeme strouhaným sýrem niva, poklademe plátkem rajčete a lístkem čerstvé bazalky.
3. Plech vložíme na několik minut pod rozpálený gril, jakmile se sýr roztaví a rajčata změknou, je pokrm připraven k podávání. Obměna: Do horké polenty můžeme též vmíchat jemně nakrájenou šunku nebo slaninu.
4, Grilovanou polentu můžeme podávat jako teplý předkrm, ale i samostatně k večeři.
SOUTĚŽ o sadu grilovacího náčiní: Staňte se opravdovým grilmastrem!
Grilování je doslova gastronomické umění a k dokonalému výsledku a pokrmu, který voní až k sousedům, jsou potřeba znalosti, zápal, ale také pořádné nářadí. Chcete se stát profíkem v grilování? Potom vám nesmí chybět grilovací sada, o kterou si dnes zasoutěžíme.
Grilovačka v přírodě: Mapa 50 skvělých míst pro vaše BBQ dobrodružství!
Chcete si užít skvělou grilovačku v přírodě se svými přáteli, ale nemáte gril? Žádný problém! Redakce Vaření.cz vytvořila pro vás přehlednou mapu s více než padesáti veřejných grilovacích míst po celé republice.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena