3 porce | kuřecí prsa á 150 g | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
marináda | ||
180 ml | bílý jogurt | |
3 lžíce | rostlinný olej | |
1 lžíce | mletá sladká paprika | |
3 stroužky | česnek | |
2 snítky | čerstvý tymián |
1. Kuřecí prsa očistíme od nežádoucích blan, osolíme a zlehka poklepeme hřbetem ruky. Připravíme si marinádu. Oloupaný česnek prolisujeme a lístky tymiánu stáhneme z větviček a jemně nasekáme. Ve větší uzavíratelné míse prošleháme jogurt s olejem a vmícháme mletou sladkou papriku, česnek, tymián, pepř a sůl. Poté do marinády vložíme kuřecí prsa, dobře obalíme a zakryté necháme v chladu nejméně 2 hodiny odležet.
2. Před grilováním je důležité maso nechat alespoň 1,5 hodiny při pokojové teplotě. Kuřecí prsa vyjmeme z marinády, otřeme papírovou utěrkou a rozložíme na dobře roztopený rošt. Pečeme při středně vysoké teplotě z každé strany asi 4 až 6 minut (záleží na výšce masa). Hotová prsa přendáme na mísu, zakryjeme alobalem a necháme před servírováním ještě asi 5 minut odpočinout.
3. Grilovaná kuřecí prsa podáváme s čerstvou zeleninou a oblíbenými dipy. Výbornou přílohou je karamelizovaná cibule nebo čatní a čerstvé pečivo.
Levná a rychlá večeře: Kuřecí placičky se sýrem a bazalkou krok za krokem
Skvělý tip na rychlou a chutnou večeři. Kuřecí placičky si můžete vždycky obměnit přidáním oblíbené suroviny, kterou máte rádi, ale také podle toho, co máte v lednici.
Výborná příloha k sýrům a masu: Domácí cibulové čatní krok za krokem
Recept na vynikající cibulové čatní, které se skvěle hodí například k sýrům, paštice či masu. Užijeme ho i k nejrůznějším oslavám.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena