1 kg | kuřecí křídla | |
omáčka | ||
---|---|---|
3 stroužky | česnek | |
cibule | ||
2 ks | červená chilli paprička | |
1 konzerva | loupaná rajčata ve vlastní šťávě | |
podle potřeby | ||
olej | ||
podle chuti | ||
sůl | ||
čerstvý tymián | ||
balzamikový ocet | ||
mletý černý pepř | ||
marináda | ||
100 ml | olivový olej | |
3 lžíce | citronová šťáva | |
150 ml | bílý jogurt |
Očištěná kuřecí křídla osolíme a naložíme do marinády, kterou připravíme smícháním jogurtu, oleje a citronové šťávy. Kuřecí křídla marinujeme ve směsi přibližně 1 hodinu v chladu. Asi 20 minut před grilováním je z ledničky vyndáme. Mezitím si připravíme omáčku. Oloupanou a drobně nasekanou cibuli necháme zesklovatět na oleji, poté přidáme očištěné a najemno nasekané chilli papričky, loupaná rajčata i s nálevem a prolisovaný česnek. Vše za stálého míchání asi 5 minut povaříme a potom směs rozmixujeme. Teplou omáčku dochutíme solí, pepřem a tymiánem, okyselíme balzamikovým octem a necháme vychladnout. Odležená kuřecí křídla klademe na roztopený gril a zvolna pečeme ze všech stran dorůžova. Během grilování křídla pravidelně několikrát otáčíme a potíráme zbylou marinádou. Grilovaná kuřecí křídla rozdělíme na porce a servírujeme s pikantní rajčatovou omáčkou. Vhodnou přílohou je oblíbené pečivo nebo bramborové hranolky.
Rozpalte gril: Grilujeme 7 dní v týdnu
Léto je sice pomalu u konce, ale pár teplých večerů před sebou určitě ještě máme. A tak jsme pro vás vybrali 7 masových receptů na gril, které stojí za vyzkoušení, a které ještě stihnete.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena