2 stroužky | česnek | |
50 g | máslo | |
1 hrst | pažitka | |
1 lžíce | med | |
1 hrst | petrželová nať | |
4 ks | kukuřičný klas | |
podle chuti | ||
---|---|---|
1 špetka | sůl |
1. V rendlíku na plotně nebo přímo na grilu rozpustíme máslo s medem, odstavíme, přidáme utřený česnek se solí, pokrájené čerstvé bylinky a necháme hodinu stát.
2. Mezitím si opláchneme kukuřičné klasy studenou vodou, osušíme a nakrájíme na menší porce. Potom jednotlivé porce kukuřice zabalíme do alobalu a grilujeme při střední teplotě asi 30 minut.
3. Před podáváním grilovanou kukuřici potřeme máslovou směsí a podle chuti osolíme. Grilované kukuřičné klasy jsou skvělou chuťovkou nejen pro vegetariány.
Zdroj: Eklasa.cz
Sandwich s grilovanou cuketou krok za krokem
Léto ještě nekončí, a pokud máte na zahradě přebytky cuket, tak tu máme tip na zdravou vegetariánskou svačinku.
Grilovačka v přírodě? Mapa 50 grilovacích míst ukáže, kam se vypravit
Léto přímo vybízí ke grilování. Chtěli byste si také užít barbecue v přírodě s přáteli, ale nemáte gril? Přesně pro vás připravila redakce Vaření.cz mapu více než padesáti veřejných grilovacích míst po celé republice.
Halloumi – perfektní sýr do letních salátů i na gril
Už jste slyšeli o halloumi? Tenhle slaný, a i jinak velmi specifický sýr, pochází z ostrova Kypr a řadí se mezi pochoutky středomořské kuchyně. Patří mezi nejstarší sýry na světě a v posledních letech se objevuje i u nás, především během oblíbených letních grilovaček. Halloumi se skvěle hodí na pánev, do trouby i na gril, protože se ani vlivem vysoké teploty neroztéká a drží tvar.
Autor:Klasa
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena