5 plátků | vepřová krkovice | |
salát | ||
---|---|---|
1.5 lžíce | cukr | |
4 lžíce | olej | |
2 lžičky | sůl | |
1 kg | brambory | |
1 ks | cibule | |
1 hrneček | voda | |
1 lžička | mletý bílý pepř | |
10 dkg | anglická slanina | |
2 ks | okurka sterilovaná | |
1 lžíce | čerstvá petrželka | |
1 lžíce | čerstvý kopr | |
na potření | ||
5 lžic | med | |
5 lžic | hořčice plnotučná | |
podle chuti | ||
mletý barevný pepř |
Slaninu nakrájíme nadrobno, na oleji orestujeme a odstavíme. Brambory uvaříme ve slupce. vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibuli nasekáme nadrobno, petrželku a kopr na jemno a okurky na kostičky. Brambory vložíme do mísy společně se slaninou i olejem. Přidáme nasekanou cibuli, petrželku, kopr, nakrájené okurky, osolíme a opepříme. Zaprášíme cukrem, zakápneme octem a zalijeme malým množstvím studené vody. Celý salát opatrně promícháme, dochutíme a dáme vychladit.
Nyní se můžeme věnovat masu. Plátky krkovičky jemně rozklepeme, osolíme, potřeme medem s hořčicí a okořeníme drceným barevným pepřem a pak už jen grilujeme.
Grilovanou krkovičku se svěžím bramborovým salátem naservírujeme a vychutnáváme.
Sváteční grilování: 10 masových receptů, kterými okouzlíte každou návštěvu
Slunečné počasí a rozpálený gril - kombinace, která si žádá perfektní recepty na domácí sváteční grilovačku.
Rozpalte gril: Grilujeme 7 dní v týdnu
Vybrali jsme pro vás 7 masových receptů na gril, které stojí za vyzkoušení.
Autor:Richard Novák
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena