150 g | anglická slanina | |
5 plátků | vepřová krkovice | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
olej | ||
podle chuti | ||
sůl | ||
mletý černý pepř | ||
na potření | ||
100 ml | olivový olej | |
1 lžička | kari koření | |
2 lžíce | koření Kassoori Methi (pískavice) |
1. Silnější plátky vepřové krkovice očistíme a zlehka naklepeme. Bylinky pískavice rozdrtíme, promícháme s kari kořením a olejem. Touto směsí maso potřeme, osolíme, opepříme a necháme v chladu alespoň 2 hodiny odležet.
2. Na grilovací mřížce nejdříve opečeme plátky slaniny do křupava. Pak na mřížku rozložíme krkovičku a z obou stran, za občasného potírání bylinkovou směsí, ji upečeme doměkka.
3. Grilovanou krkovici s chutí kari a křupavou slaninou podáváme jako hlavní chod. Vhodnou přílohou jsou brambory, grilované placky, zeleninové saláty a oblíbené omáčky.
TIP k přípravě
Plátky krkovice grilujeme podobně jako hovězí steaky, odpočaté maso pokojové teploty položíme na gril rozehřátý alespoň na 210 stupňů, a grilujeme 4-5 minut z každé strany.
Sváteční grilování: 10 masových receptů, kterými okouzlíte každou návštěvu
Nadcházející víkend, krásné letní počasí a rozpálený gril - kombinace, která si žádá perfektní recepty na domácí grilovačku.
Grilujeme kuřecí maso: Perfektně propečené kuřecí špalíčky, stehna i špízy
Grilování při nižší či střední teplotě, dostatečně nahřátý a olejem potřený rošt, ale také použití termosondy pro kontrolu vnitřní teploty, to jsou základní předpoklady pro dobře propečené kuřecí maso. Přinášíme vám 8 receptů, které doporučujeme zařadit na grilovací seznam.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena