4 ks | vepřová kotleta | |
omáčka | ||
---|---|---|
1 stroužek | česnek | |
1 lžíce | olej | |
1 lžíce | chilli omáčka | |
1 lžíce | omáčka Sugo Toscana | |
příloha | ||
2 lžíce | olej | |
2 lžíce | máslo | |
1 lžíce | jablečný ocet | |
80-100 g | třtinový cukr | |
3 ks | červená cibule | |
podle chuti | ||
sůl | ||
mletý černý pepř |
Vepřové kotlety očistíme, zlehka naklepeme, potřeme olejem, osolíme, opepříme a necháme v chladu odležet. Potom ze 2 lžic omáčky Sugo Toscana, lžíce chilli omáčky, prolisovaného česneku a oleje umícháme pikantní omáčku na potírání masa. Omáčku necháme odležet. Mezitím si připravíme přílohu z karamelizované červené cibule. Oloupanou cibuli nakrájíme na hrubší nudličky, které na oleji s máslem orestujeme do zlatohnědé barvy. Pak cibuli posypeme cukrem a za stálého míchání ho necháme rozpustit. Směs zalijeme octem a krátce podusíme, dokud se všechna tekutina neodpaří. Zkaramelizovanou cibuli podle chuti osolíme a necháme vychladnout. Na rozpáleném a špekem potřeném roštu grilujeme kotlety z každé strany asi 8 minut. Během pečení maso několikrát obracíme a potíráme pikantní omáčkou. Grilované pikantní kotlety rozdělíme na porce, poklademe cibulí a podáváme s čerstvou zeleninou, bramborem nebo pečivem.
Sváteční grilování: 10 masových receptů, kterými okouzlíte každou návštěvu
Prodloužený víkend, krásné letní počasí a rozpálený gril - kombinace, která si žádá perfektní recepty na domácí grilovačku.
Grilované špízy s vepřovou panenkou a jarní cibulkou
(doba přípravy 35 min)
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena