1 ks | badyán | |
2 listy | bobkový list | |
10 kuliček | celý černý pepř | |
1 kg | hovězí žebro | |
10 kuliček | celé nové koření | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
voda | ||
podle chuti | ||
grilovací koření |
Hovězí žebra, nejlépe masitá, dáme do hrnce s čistou vodou. Přidáme koření, sůl a žebra uvaříme téměř doměkka. Uvařená žebra vyjmeme a necháme vychladnout. Pak hovězí žebra posypeme grilovacím nebo jiným kořením, přelijeme olejem a necháme do druhého dne odpočinout a marinovat. Druhý den žebra vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a grilujeme je dozlatova. Grilovaná hovězí žebra podáváme s hořčicí, křenem a čerstvým pečivem.
Videorecept: Grilovaná kuřecí prsa s balzamikovým octem
Grilované nemusí nutně znamenat nezdravé. Vyzkoušejte jednoduchý, rychlý a zdravý recept na skvělý oběd nebo večeři.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena