podle chuti | ||
---|---|---|
česnek | ||
kečup | ||
bazalka | ||
hořčice | ||
mletý kmín | ||
černé pivo |
Česnek oloupeme a prolisujeme do misky. Následně do ní přidáme bazalku, kmín, kečup, horčici a nakonec pivo. Vše promícháme. Množství marinády, tudíž i ingrediencí, závisí na množství masa.
Maso naložené v grilovací marinádě necháme odpočinout v ledničce pokud možno několik hodin, ideálně přes noc.
A pak už se jen můžeme pustit do grilování. Tato marináda je velmi jednoduchá, nenáročná na suroviny a zároveň velmi chutná.
Foto: Vojtěch Leman
Speciál o grilování: Protože Češi grilování milují!
Grilování a opékání špekáčků na ohni k létu nepochybně patří. Opravdu pravidelně griluje až 90 % Čechů a lidé si jídlo na grilu připraví jednou za čtrnáct dní, Češi tak patří ke světové špičce v grilování. Gril zkrátka patří téměř k povinné výbavě každé domácnosti a Češi se hojně účastní i grilovacích kurzů.
Sváteční grilování: 10 masových receptů, kterými okouzlíte každou návštěvu
Slunečné počasí a rozpálený gril - kombinace, která si žádá perfektní recepty na domácí sváteční grilovačku.
Autor:zovec
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena