podle chuti | ||
---|---|---|
4 ks | vařené brambory | |
4 hrstě | vařené bezvaječné těstoviny | |
2 ks | cibule | |
3 lžíce | řepkový olej | |
6 ks | žampiony | |
3 stroužky | česnek | |
1 lžička | mletá sladká paprika | |
1 špetka | pálivá mletá paprika | |
1 lžička | sůl |
Na lžíci oleje ve vyšší pánvi zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme plátky žampionů, prolisovaný česnek, osolíme, opepříme, restujeme za stálého míchání. Když žampiony pustí vodu, přikryjeme poklicí a pár minut podusíme. Přendáme z pánve do misky. Pánev zastříkneme olejem a po nahřátí vsypeme pokrájené brambory, mícháme a opékáme dozlatova. Ztlumíme příkon tepla, posypeme trochou sladké a velkou špetkou pálivé papriky, párkrát zamícháme a obsah pánve přidáme do misky k houbám s těstovinami. Promísíme a je hotovo.
Grenadýrmarš jinak podáváme jako zdravý hlavní chod, který je vhodný i pro vegany.
Grenadýrmarš jsem si upravila do SPLK - dělené stravy podle Kořínkové. Patří do skupiny kytky + zelenina, pro obsah tuku řadím do volného grafu. Tímto způsobem se stravuji už několik let a moje váha je poprvé v mém životě přijatelná a stabilní. Dobrou chuť!
Slaný veganský koláč: Vyzkoušejte hráškový s tofu krok za krokem
Rychlý recept na křehký slaný koláč s hráškem a krémem z uzeného tofu, který vás naučíme krok za krokem.
Autor:Obrmutr
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena