sůl | ||
1 ks | pomeranč | |
3 lžíce | med | |
2 lžíce | želatina | |
2 ks | grapefruit | |
2 | bílek | |
250 ml | voda |
Rozpustíme si 2 lžíce želatiny ve vodě. Pomeranč rozřízneme na poloviny a vymačkáme z něj šťávu do hrnce. Tu pak ohřejeme na mírném ohni. Nabobtnalou želatinu smícháme s pomerančovou šťávou a mírně nahříváme, než se želatina rozpustí. Pozor! Nevaříme. Pak stáhneme z ohně
Oloupeme si grepy. Rozdělíme si je na měsíčky, které pak zbavíme bílé slupky. Oloupané měsíčky vložíme se zbytky vymačkaného pomeranče do mixéru a přidáme med. Mixujeme dokud se utvoří kaše. Poté přidáme želatinu s pomerančovou šťávou a několik vteřin ještě mixujeme.
Mezitím ušleháme bílky se špetkou soli do tuhého sněhu. Ten pak jemně vmícháme k ovocné směsi.
Vzniklou pěnu rodělíme do misek a necháme dobře vychladit. Před podáváním můžeme ozdobit ovocem.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena