Grahamové těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Vaříme je v dostatečném množství osolené vody se lžičkou olivového oleje, aby se nám neslepily. Scedíme a uchováváme v teple.
Během vaření těstovin si na nudličky nakrájíme kuřecí maso zbavené blanek a tuku. Posypeme hrubou solí a obalíme v hotové chilli omáčce (zakoupíme v každém supermarketu). Necháme chvíli marinovat. Maso si samozřejmě můžeme naložit i den předem, ale v tomto receptu to není nutné.
Připravíme si omáčku. Nivu nastrouháme nahrubo, pórek nakrájíme na jemné nudličky. Na trošce másla pórek zpěníme, přidáme nivu, a necháme mírně rozpustit. Přimícháme jogurt, tymián, mleté chilli koření a zředíme mlékem. Chvíli prohříváme a těsně před vypnutím vmícháme trochu zelené petrželky.
Kuřecí nudličky naprudko osmahneme na plátku másla. Měly by být zlatavé.
Grahamové těstoviny rozdělíme na nahřáté talíře, přelijeme omáčkou z nivy a posypeme kuřecím masem. Můžeme dozdobit čerstvou zeleninou. Ihned podáváme.