náplň | ||
---|---|---|
8 stroužků | česnek | |
0.5 lžičky | sůl | |
1 kg | brambory | |
1 lžička | majoránka | |
1 ks | cibule | |
podle potřeby | ||
sádlo vepřové | ||
tlusté vepřové střevo |
Nejprve několikrát propláchneme nasolená (již od prodejce) střeva vlažnou vodou. Je nutné tuto vodu měnit, aby se sůl ze střívek vypláchla! Brambory a velkou cibuli oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle do mísy, česnek rozmělníme v lisu na česnek nebo utřeme nožem spolu se solí a vmícháme zbytek ingrediencí. Vše řádně promícháme. A nyní již můžeme plnit střeva čajovou lžičkou nebo trychtýřem. Naplněná střívka ponoříme do horké vody na cca 30 minut, poté přendáme na studený plech vymazaný vepřovým sádlem a připravená goja dáme péct do trouby předehřáté na 200 °C. Když po cca 30 minutách zezlátnou, otočíme je a ještě na 5 minut opečeme i z druhé strany. Goja podáváme s čerstvou či sterilovanou zeleninou.
Vaříme levně aneb chutné pokrmy za pár korun
Každý den bezradně dumáte nad tím, jak uvařit rychle, levně a zároveň tak, aby se vašim strávníkům dělaly boule za ušima? Nemusí to být tak neřešitelný problém, pokud vaříte především ze sezónních surovin. V této době vsaďte na brambory, cuketu, dýni, houby, zelí a řepu. Tyto suroviny ušetří vaši peněženku a v kombinaci s kouskem masa je můžete beze studu podávat i v neděli.
V hlavní roli brambory: Levné a rychlé recepty na celý týden
Brambory - velmi vděčná a univerzální plodina, která je oblíbenou součástí českého jídelníčku. Každý Čech zkonzumuje zhruba 65 kilogramů brambor ročně! Máme pro vás pár receptů, které s nadšením zařadíte ke svým oblíbeným.
Autor:Jana Kováčová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena