Vepřové maso nakrájíme na kousky nebo na nudličky (jako na čínu). Dáme vařit vodu potřebnou pro přípravu těstovin. Na pánvi rozehřejeme olej.
Kousky masa okořeníme grilovacím kořením a zprudka orestujeme na pánvi s olejem. Lehce zakapeme sójovou omáčkou a necháme maso ještě chvíli péct.
Do vroucí vody nasypeme gobbetti nebo jiné těstoviny. K masu nalijeme sladkokyselou boloňskou omáčku s ananasem nebo zeleninou. Sklenici od omáčky vypláchneme trochou vody a nalijeme také na pánev. Směs promícháme, zakryjeme poklicí a necháme dusit asi 5 minut. Mezitím nastrouháme sýr.
Směs i těstoviny se dokončí takřka zároveň. Scedíme těstoviny, naservírujeme na talíře a doprostřed každé porce navršíme směs masa s boloňskou omáčkou. Rychle zasypeme sýrem, aby se krásně roztekl.
Gobbetti s boloňskou omáčkou podáváme s kečupem.