6 stroužků | česnek | |
1 ks | vejce | |
3 ks | cibule | |
200 g | brokolice | |
200-300 g | eidam | |
800 g | kuřecí prsa | |
1 lžička | kari koření | |
250 ml | smetana ke šlehání | |
3-4 lžíce | olej na smažení | |
4 lžičky | máslo na vymazání formy | |
2 balíčky | Gnocchi | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
mletý černý pepř |
Brokolici krátce povaříme v osolené vodě nebo nad párou do mírného změknutí. Necháme ji okapat a pokrájíme na menší kousky. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli rozkrájíme na půlky a pak na slabé půlměsíčky. Čtyři stroužky česneku nakrájíme na slabé plátky, zbylé 2 stroužky později prolisujeme do smetany. Kuřecí maso krájíme na malé kousky a zprudka osmahneme na rozpáleném oleji. Opepříme, osolíme a ochutíme kari kořením. Na jiné pánvi osmahneme do zesklovatění cibuli s česnekem, přidáme pokrájenou brokolici a promícháme. Ve vroucí osolené vodě uvaříme gnocchi, vaříme asi 2 minuty, dokud nevyplavou. Uvařené scedíme. Zapékací misky (naplníme 4 větší nebo 6 menších misek) vymažeme máslem a rozdělíme do nich uvařené noky. Na ně navrstvíme osmaženou zeleninu, pak kuřecí maso. Opepříme. Nastrouháme sýr a každou porci posypeme nastrouhaným sýrem. Do smetany prolisujeme 2 stroužky česneku, přidáme vejce, trochu soli a rozkvedláme. Pomocí naběračky přelijeme smetanou každou porci v zapékací misce. Naplněné misky vložíme do předehřáté horkovzdušné trouby a zapékáme při 150 °C asi 20 - 30 minut, dokud vrstva sýru nezezlátne. Gnocchi zapečené s masem a brokolicí servírujeme v zapékacích miskách.
Zdravý oběd snadno a rychle: Batátové noky se špenátem krok za krokem
Vyzkoušejte recept na domácí batátové noky s parmazánem se špenátem. Jsou skvělé!
Autor:Stáňa
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena