Nejprve si připravíme omáčku. Špenátové listy důkladně propláchneme a nasekáme na malé kousky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Hladkou mouku rozkvedláme v mléce tak, aby nezůstaly žmolky. Do mléka ještě přidáme vejce a znovu poctivě rozkvedláme.
Máslo rozpustíme na hlubší pánvi a zpěníme na něm prolisovaný česnek. Přidáme nasekaný špenát a smažíme do uvadnutí špenátu. Ke špenátu nalijeme smetanu, vhodíme trojúhelníčky taveného sýru a za stálého míchání prohříváme, až sýr se ve smetaně rozpustí. Pak přilijeme i mléko s rozkvedlaným vajíčkem a moukou, osolíme, opepříme a špenátovou omáčku povaříme do zhoustnutí.
Během přípravy omáčky si můžeme připravit i maso. Kuřecí maso omyjeme studenou vodou a nakrájíme na malé kousky. Ty osmažíme dorůžova na rozpáleném oleji, osolíme a trochu ochutíme Vegetou.
Gnocchi uvaříme ve vroucí osolené vodě. Vaříme je 2 - 3 minuty po vynoření na hladinu vody.
Uvařené gnocchi scedíme, rozdělíme na talíře, posypeme usmaženým kuřecím masem a přelijeme špenátovou omáčkou. Gnocchi se špenátovou omáčkou chutnají opravdu výborně.