Elegantní a rychlé jídlo. I když ne nejlacinější recept. Jídlo pro vzácné hosty.
Hodnocení
5.0
/ 5 (5x)
Doba přípravy
20 min
Ingredience
2 lžíce
olivový olej
0.5 dl
bílé suché víno
6 ks
jarní cibulka
0.5 lžíce
mletý zázvor
18 ks
garnát
podle potřeby
sůl
na ozdobu
5 dkg
parmazán
podle chuti
mletý pepř
Postup přípravy
Garnáty podle potřeby očistíme. Česnek oloupeme. Jarní cibulku očistíme a nasekáme nadrobno.
Česnek orestujeme asi minutu na olivovém oleji. Přidáme oloupané garnáty a restujeme asi 2 - 4 minuty, až zrůžoví. Pak vsypeme jarní cibulku, bílé víno a koření. Necháme přejít varem.
Garnáty přelijeme přes uvařenou rýži, kterou můžeme dochutit plátky tenkého parmazánu.