1-2 stroužky | česnek | |
6 ks | vejce | |
1 lžička | máslo | |
1 ks | brambory | |
50 ml | smetana ke šlehání | |
1 ks | jarní cibulka | |
4 ks | cherry rajče | |
1 hrst | medvědí česnek | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
olej | ||
podle chuti | ||
sůl | ||
mletý černý pepř | ||
čubrica |
Oloupaný brambor nakrájíme na jemné hranolky, které na oleji osmažíme dozlatova. Jemně nakrájenou jarní cibulku a nasekaný česnek zpěníme na másle. Medvědí česnek nasekáme na hrubší kousky. Rajčata očistíme a nakrájíme na plátky. Vejce rozšleháme se smetanou, osolíme a opepříme. Na pánvi s kovovou rukojetí zahřejeme malé množství oleje, dno pokryjeme bramborami a vše zalijeme vejci se smetanou.
Směs ochutíme čubricou a na velmi nízké teplotě pečeme tak, aby se vejce ode dna a po okraji pánve zpevnila a střed zůstal ještě tekutý. Pak na pánev rozložíme nakrájený medvědí česnek, zpěněnou cibulku s česnekem a plátky rajčat, která osolíme a opepříme. Pánev vložíme do trouby roztopené na 220 °C a pečeme, dokud frittata nevyběhne a zezlátne. To trvá přibližně 6 - 8 minut.
Upečenou frittatu s medvědím česnekem ihned přesuneme na talíř a podáváme.
Sezóna medvědího česneku odstartovala - naučte se z něj připravit skvělé pesto, polévku i přílohu
Nezaměnitelná vůně medvědího česneku je skutečným znamením, že jaro je tu v plné síle. Medvědí česnek je doslova zelený poklad a vyplatí se ho zařadit do řady pokrmů. Jak na to?
Bezchybná veganská pomazánka s medvědím česnekem a tofu krok za krokem
Vynikající pomazánka s bílým tofu, medvědím tofu a vlašskými ořechy krok za krokem.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena